ARC este o companie atestata ANRE, certificata ISO 9001 si are ca principal obiect de activitate, proiectarea si executia de bransamente electrice si sinstalatii electrice pentru constructii.
In 2015 am pornit la drum, iar pana in prezent am reusit sa realizam proiecte complexe de instalatii pentru cladiri civile, industriale si rezidentiale.
Calitatea serviciilor noastre este data de seriozitatea de care am dat dovada pana acum, si de personalul calificat pe care il detinem in cadrul companiei.
NSTALATII DE ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICA
Executam diferite lucrari de instalatii electrice si bransamente electrice pentru consumatori cum ar fi:
- Bransamente electrice
- Instalatii interioare
- Retele electrice
- Linii electrice subterane
- Linii electrice aeriene
- Tablouri electrice,
- Diverse utilaje:pompe, grupuri de pompare, utilaje aferente bucatariilor, aparatura medicala etc.
Realizam bransamente electrice, linii electrice aeriene si subterane
INSTALATII DE LEGARE LA PAMANT !
Realizam prize de pamant in diferite configuratii, in conformitate cu legislatia in vigoare .
Rolul acestor instalatii este de a dirija in pamant, in conditii de siguranta, a curentilor provenind din descarcari atmosferice sau a curentilor de defect datorita deteriorarii izolatiei (instalatie de legare la pamant de protectie), precum si asigurarea unui anumit mod de functionare a instalatiilor de curenti tari sau telecomunicatii.
Protectia impotriva socului electric este esentiala atunci cand avem de-a face cu instalatiile electrice. In acest sens exista reguli fundamentale ale protectiei impotriva socului electric stabilite in standardul CEI 61140, reguli care acopera atat instalatiile, cat si echipamentele electrice.
Regula este ca partile active (sub tensiune) sa nu fie accesibile, iar partile accesibile sa nu fie periculoase.
Protectia in conditii normale corespunde protectiei impotriva contactului direct, iar protectia in conditiile unui singur defect corespunde protectiei impotriva contactului indirect (protectia la defect).
Contactul direct se refera la cazul unei persoane care vine in contact direct cu un conductor activ in conditii normale.
In cazul contactului direct masurile de protectie sunt:
- izolarea conductoarelor in conformitate cu standardele in vigoare,
- protectia cu carcase speciale cu elemente de protectie conforme,
- amplasare inafara zonelor de accesibilitate sau protectie prin utilizarea de tensiuni foarte joase de siguranta.
La sfarsitul lucrarii, se verifica instalatia de impamantare, se masoara si se emite un buletin de verificare pram, valabil timp de 1 an de zile.
INSTALATII DE PARATRASNET
Proiectam si executam sisteme complete de paratrasnet, atat in sistem clasic, cat si sistem PDA.
Dupa tipul captatorului, paratraznetele pot fi: paratrasnete verticale sau primar si paratrasnete orizontale sau de suprafata.
Paratraznetele au in componenta 3 parti principale:
- Captatorul loviturii de traznet confectionat din material conducator
- Conducatorul de legatura intre captator si prize de pamant
- Priza de pamant a captatorului
Se poate folosi captatorul loviturilor de traznet. Acesta este un paratraznet cu dispozitiv (PDA) care reprezinta o solutie eficienta si necostisitoare de protectie impotriva traznetului.
INSTALATII DE ILUMINAT SI PRIZE
Executam instalatii electrice de iluminat si prize daca toate elementele se monteaza in interiorul cladirilor, atunci instalatiile de iluminat si prize vor fi de interior.
In functie de destinati, sunt instalatii electrice interioare care servesc numai pentru iluminat, instalatii care sunt destinate alimentarii receptoarelor ( diversi consumatori) si instalatii electrice pentru ambele destinatii.
In locuinte, cladiri publice, birouri, instalatiile electrice se executa ingropat, iar in hale industriale, subsoluri, baraci pe santiere, instalatiile electrice se executa aparent.
__________________________________________________________________________________
Instalatii de degivrare
Sistemul de degivrare pentru acoperis se poate monta pe orice tip de acoperis, cu scopul de a preveni si indeparta depunerile de zapada si gheata si infiltratiile de apa pe sub acoperis. Sistemul de degivrare se poate monta pe toata suprafata acoperisului, pe anumite zone ale acoperisului, pe dolii. In general sistemul se monteaza pe o suprafata paralela cu jgheabul, avand o latime minima de 0,5 m. Sistemul de degivrare se utilizeaza in general in cazul acoperisurilor cu panta mica de scurgere a apelor pluviale.