Verificari pram
91 / 100

Acestea constituie o obligatie care trebuie respectata de catre orice institutie, firma sau companie in care exista instalatii electrice. Obiectivul acestor verificari  pram este constituit prin lege, avand ca rezultat asigurarea vietii si bunurilor omenesti din spatiile in care personalul are acces si foloseste aparatura electrica, echipamente sau sisteme electrice.

Pentru ca instalatiile electrice sunt supuse, in timp, deteriorarii sau avarierii acestora din cauza functionarii lor continue, instalarii lor gresite etc, orice echipament electric necesita sa fie verificat, periodic.  Astfel de servicii, sunt necesare si atunci cand sunt puse in functiune diferite echipamente electrice. Instalatiile trebuie in acest caz inspectate de electricieni specializati .

Ce masuratori si verificari pram trebuiesc efectuate?

Sisteme de impamantare

Sistemele de impamantare, cat si prizele de pamant se verifica periodic, odata la sase luni sau anual.

Instalatii electrice

Verificarile se efectuaza pe cabluri, tablouri electrice, sisteme de iluminat si prize.

Cine poate efectua aceste verificari pram ?

Scopul acestor verificari, este de a prevenii eventualele electrocutari sau incendii, datorate defectelor care apar in sistemul de impamantare sau instalatii electrice, odata cu trecerea timpului. Aceste verificari sunt reglementate prin normativul I7/2011.

Calitatea de electrician autorizat ANRE, se obtine in urma promovarii unui examen, organizat de autoritatea nationala de reglementare a energiei electrice.

Electricianul autorizat, prin autorizatia ANRE detinuta, in termenul de valabilitate, are dreptul de  a proiecta si/sau executa, in functie de tipul de autorizatie detinut, instalatii electrice. De asemenea, are dreptul si capacitatea de a efectua masuratori si verificari pram in instalatii electrice si sisteme de impamantare.

Avizul pram, reprezinta un document, intocmit de catre un electrician autorizat, in urma verificarilor si a masuratorilor pram efectuate. Avizul cuprinde: 

1- Date de identificare ale societatii care efectueaza verificarile pram

2- Date de identificare beneficiar

3- Date de referinta ale mediului si ale instalatiilor supuse verificarilor

4- Rezultatele masuratorilor PRAM, efectuate de catre electricianul autorizat.

5- Date de identificare aparat de masura. folosit la verificari.

Nimic mai simplu, ne puteti contacta prin mail, la adresa info@arcmag.ro sau la numarul de telefon: 0723 758 558.

Venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri, cu servicii de verificari pram, de o calitate superioara, dar si rapiditate. Eliberam buletine pram, pe loc, dupa efectuarea verificarilor.

Preturile sunt accesibile si competitive pe piata, un raport foarte bun, calitate pret.

Orice instalatie electrica, dupa iesirea din garantie, trebuie verificata periodic, pentru a ne asigura ca functioneaza in paramrtrii normali si ca nu sunt abateri de la normele de securitate. Dupa o anumita perioada de functionare, orice instalatie electrica imbatraneste sau elementele ei, nu mai functioneaza la parametri normali, conform normativelor. Verificarea, mentenanta sau reviziile electrice, trebuiesc realizate doar cu personal calificat si autorizat ANRE, cu drepturi legale. Orice interventie neautorizata, implica riscuri majore si anume: risc de incendiu sau electrocutare.

Măsurarea şi verificarea prizelor de pământ.

Procesul de verificare a instalatiilor de impamantare, este unul dintre cele mai importante. Verificarea si certificarea functionalitatii in bune conditii a sistemelor de impamantare, elimina riscul de electrocutare. 

Verificari pram

Avizul pram cuprinde:

Acest Buletin PRAM, Aviz PRAM sau Certificat PRAM, trebuie sa contina informatiile minime cerute de legislatie si anume:

1- Detalii privind beneficiarul instalatiei;

2- Detalii privind prestatorul de sevicii

3- Detalii ale instalaţiei supusă verificării pram

4- Întinderea şi limitele verificărilor pram

5- Opisul elementelor verificate şi/sau testate

6- Instrumente de testare utilizate la verificari pram

7- Conditii de mediu

8- Concluzii asupra măsurărilor şi verificarilor efectuate

9- Observatii şi recomandări

10- Data urmatoarei inspectii şi verificări pram

ŞTIAŢI CĂ…

1- Reglementarile legale în vigoare prevad obligativitatea în sarcina propietarului privind verificari pram periodice ale instalaţiilor electrice?

2- Nerespectarea perioadei de verificare pram este un posibil factor de pericol?

3- Instalatiile verificate la timp reduce considerabil riscul unui posibil accident?

4- Anual se produc accidente (electrocutari, incendii, etc.) din cauza lipsei de importanta acordate verificarilor pram in  instalatiile electrice?

Recomandare pentru dumneavoastra:

Pentru a va proteja vietile, impotriva electrocutarilor, nu ezitati sa va verificati instalatiile electrice si de impamantare, periodic.

Pentru orice fel de informatii, va stam la dispozitie si venim in intampinarea dumneavostra, cu solutii moderne si eficiente, in domeniul instalatiilor electrice.

  • Responsabilitatea privind inspecţia şi testarea instalaţiei Tarife pentru executarea de masuratori PRAM Ploiesti – Prahova, Pitesti, Dambovita, Targoviste, Arges, Brasov, Campina, Sinaia, Slobozia, Craiova, Bucuresti, Ilfov, Predeal,
Verificari pram Prize de pamant Pitesti

Verificari PRAM prize de pamant

Servicii de  măsurători si verificari pram 0723 758 558!

DORITI REALIZAREA DE VERIFICARI PRAM SI MASURATORI PRIZE DE PAMANT?

Verificari PRAM|Electrician Instalatii electrice 2020 7Se transmite o cerere de oferta pentru serviciile de verificari pram si masuratori, pe adresa de mail afisata pe site, sau telefonic.
Verificari PRAM|Electrician Instalatii electrice 2020 8Se accepta oferta si apoi se incheie un contract pentru verificari pram.
Verificari PRAM|Electrician Instalatii electrice 2020 8Noi facem programarea serviciilor si a personalului alocat pentru proiectul dumneavoastra .
Verificari PRAM|Electrician Instalatii electrice 2020 8Deplasarea si realizarea de masuratori si verificari pram ale instalatiilor, prize de pamant, cabluri electrice.
Verificari PRAM|Electrician Instalatii electrice 2020 8Emiterea avizului/buletinului PRAM si intocmirea unui raport cu privire la eventualele abateri identificate, in urma verificarilor pram.
Verificari PRAM|Electrician Instalatii electrice 2020 8Emitere factura

Legislatia din Romania, in ceea ce priveste serviciul de verificare PRAM al prizei de impamantare:

Verificarea PRAM este reglementata in Romania, printr-o legislatie bine definita. Acest articol l-am realizat pentru toti cei care doresc sa se informeze, cu privire la serviciul  de verificari PRAM, atat pentru cei care executa acest serviciu, cat si pentru beneficiarii serviciilor PRAM

  • Cel mai important lucru, pe care fiecare client, trebuie sa-l cunoasca, este acela ca, orice masuratoare pram sau verificare PRAM, trebuie realizata, doar cu personal calificat si autorizat ANRE..

LEGISLATIA DIN ROMNAIA, NE ARATA LA:

Ordinul 24 din 20 Iulie 2007, articolul 1, ca este specificat faptul ca regulamentul pentru atestarea operatorilor economici care verifica instalatii electrice.

  • Pentru acele firmele/societati comerciale care realizeaza si emit buletine PRAM fara sa fie autorizate ANRE incalca legea si constituie contraventie.

In Regulamentul din 20 Iulie 2007 este mentionat faptul ca persoana care efectueaza proiectari sau lucrari la instalatiile electrice fara autorizatie, constituie contraventie, in conformitate cu aricolul 86. litera a), din legea 13/2007.

  • Procesul de realizare al verificarilor PRAM , se poate face doar de catre un electrician autorizat ANRE

Doar electricianii autorizati, pot face verificari, modificari si revizii, in instalatiile electrice.

  • Se vor respecta dispozitiile generale ce se refera la reducerea riscului de incendiu generate de incarcari electrostatic, D.G.P.S.I. 004

Dupa realizarea prizelor de pamant, a sistemelor de impamantare, vor fi verificate vizual, periodic. Personalul specializat va masura periodic valoarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant si se va asigura ca exista continuitate la prizele electrice.

  • Va fi respectata hotararea care priveste cerintele minime de securitate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor de securitate, Hotararea Nr. 1146 din 30 August 2006

Ploiesti Bucuresti Pitesti Ilfov Targoviste Moreni Pucioasa Dambovita Prahova Arges Buzau Campulung Brasov Craiova Ramnicu Valcea Predeal Fieni Calarasi Urziceni Slobozia Galati Braila Otopeni Bragadiru Curtea de Arges Alexandria