1 1 e1564740381710

Energia electrica se obtine din alte forme de energie in urma unor transformari cu ajutorul generatoarelor. Exista 3 tipuri de generatoare :

            – generatoare electrice – care transforma energia mecanica in energie electrica. Energia mecanica necesara acestor generatoare se obtine prin tr 10310x231k ansformarea energiei termice , hidraulice , eoliene.

            – bateriile si acumulatoarele electrice – transforma energia chimica in  energie electrica

            – bateriile electrice solare – transforma energia solara in energie electrica

Cel mai frecvent procedeu de obtinere a energiei electrice este procedeul de transformare a energiei termice in energie electrica. Energie termica necesara se obtine prin arderea diferitilor combustibili clasici( carbune,pacura , gaze naturale) sau nucleari.

Instalatiile care produc energia termica se numesc centrale electrice. In functie de combustibili utilizati exista 2 tipuri de centrale electrice :

            – centrale termoelectrice  – care utilizeaza combustibili clasici pentru obtinerea energiei termice (centralele de la Rogojelu , Isalnita)

            – centrale nuclearoelectrice – care utilizeaza combustibil nuclear pentru obtinerea energiei termice  (centrala de la Cernavoda)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *